Op 3 januari bereikte Ripple een nieuwe mijlpaal toen het door de € 2-grens ging. Ongeveer tegelijkertijd kwamen berichten naar buiten over de oprichters van Ripple – die een groot deel van Ripple voor zichzelf hielden – en hier intussen meervoudig miljardair mee zijn geworden.

Ripple. De cryptomunt van 2018?

Het heeft er veel van weg. Waarom is Ripple zo populair? In dit artikel krijg je daar enkele redenen voor.

 

Snelheid, gebruiksgemak en goedkoop

De drie factoren waar Ripple zich in haar betalingsprotocol RTP (Ripple Transaction Protocol) voornamelijk op richt zijn snelheid, gebruiksgemak en goedkoop.

Ripple biedt banken een oplossing aan om internationale overboekingen zeer goedkoop (enkele centen) en in minder dan 7 seconden te voltooien, waar dat voorheen nog wel eens 24 uur of langer kon duren.

Ripple is dus een technologie en meer dan een munt. De technologie van Ripple vindt aansluiting bij 15 grootbanken, waaronder Santander en American Express.

 

Ripple als cryptovaluta

Net als elke succesvolle onderneming, neemt de waarde ervan toe. Bij Ripple komt dat in uiting in haar cryptomunt. De Ripple dient weliswaar als smeerolie voor het protocol, maar wordt ook ingezet als echt betaalmiddel.

De Ripple als cryptovaluta neemt dus in waarde toe nu ook de technologie van Ripple in populariteit stijgt.

Als cryptocoinverzamelaar zit je voorlopig dus wel goed met Ripple.

 

Gecentraliseerd

De volgende reden die het maakt dat Ripple geliefd is, is dat ze zich niet houdt aan het rebelse karakter van andere cryptomunten. Waar Bitcoin en de vele alternatieven gedecentraliseerd willen zijn en zich dus afzetten tegen “het systeem” van banken en overheden, doet Ripple daar niet moeilijk over. Sterker nog: de Ripple is er voor banken.

Juist hierdoor kan Ripple als een van de weinige cryptomunten wél geaccepteerd worden door overheden en hoef je minder bang te zijn dat overheden Ripple in de ban gaan doen.

Ripple

 

Japen en Zuid-Korea

Momenteel is het erg spannend rondom Ripple. Grootmachten Zuid-Korea en Japan (landen waarin cryptocurrencies veel meer ingebakken zijn dan bij ons) hebben interesse getoond in de technologie van het Ripple Transactie Protocol. De kans is groot dat zij hiermee gaan werken en dan gaat de waarde van Ripple pas echt over de kop…